Website snelheid verbeteren tips

Hoe verbeter ik mijn website snelheid?

Blog door Max

Websites en online marketing zijn mijn ding

We weten allemaal hoe belangrijk een snelle website is en dat het conversies gaat kosten wanneer je website niet optimaal presteert. Maar hoe kan je hier zelf iets aan doen? Dat beantwoorden we in deze blog. We gaan kijken naar een aantal simpele handelingen waardoor jouw website net wat beter gaat laden!

Tip: Heb je WordPress? Dan zijn de meeste oplossing snel door te voeren met handige plugins. Achter ieder verbeterpunt, geven we een link naar de beste plugin voor WordPress.

Verklein je afbeeldingen

De grootste boosdoener die jouw website traag maakt zijn grote afbeeldingen. Let daarop altijd goed op hoe groot jouw afbeeldingen zijn. Upload bijvoorbeeld geen foto’s die geschoten zijn met een spiegelreflex of professionele camera.

Afbeelding optimalisatie kan je op twee manieren oppakken. Je kan foto’s verkleinen met een foto-editor, zoals Photoshop of Gimp. Maar het natuurlijk veel handiger als jouw website foto’s automatisch verkleint.

WordPress: Voor WordPress gebruikers is er de gratis plugin WP Smush of de betaalde plugin TinyPNG.

Vraag je hostingpartij

Jouw website staat ergens gehost. De locatie hiervan kan ook veel invloed hebben op de snelheid. Staat de server verder weg? Dan duurt het ook langer voordat de website geladen is. Gebruik daarom altijd een hostingpartij die in de buurt zit, zoals Transip.

Daarnaast kan je zien of de “Time to First byte” goed genoeg is. Dit vaak het eerste resultaat in de waterval-tabel wanneer je een een test hebt gedaan. Kijk hier hoe je je website kan testen met de beste tools.

Gebruik caching en compressie

Het laatste verbeterpunt is iets technischer, maar net zo belangrijk! Alle bestanden van jouw website worden van de server verstuurd naar de bezoeker. Hoe deze bestanden overgegeven worden, heeft ook invloed op de snelheid.

Caching is erg handig wanneer bezoekers jouw website al bezocht hebben. Caching zorgt ervoor dat bestanden die tijdens een vorig bezoek zijn gedownload hergebruikt kunnen worden. Hierdoor is de website sneller compleet en daarmee sneller geladen.

Gzip compressie zorgt ervoor dat alle bestanden van jouw website verpakt worden in een samengevoegd bestand. Dit is te vergelijken met de .zip-bestanden die ook op jouw computer te gebruiken zijn. Net als bij normale .zip-bestanden, wordt het gecomprimeerde bestand van jouw website verstuurd en wordt het uitgepakt door de browser van de bezoeker.

WordPress: Voor WordPress gebruikers is de gratis plugin W3 Total Cache de beste optie. Dit lost zowel caching als compressie voor je op in één handige tool.

 

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst