.

Your Physical Coach

marketing

Ondersteuning in marketing

Your Physical Coach is een van de Another Concept Partners. Voordat zij partner werden voerden Nicolette en Ronald de marketing van Your Physical Coach zelf uit. Dit liep aardig, maar leverde niet genoeg resultaat op. Zo zijn ze bij ons terecht gekomen!

Stap 1: Inventarisatie

We zijn begonnen met een inventarisatie van de toen lopende marketing efforts. Wat gaat er al goed, wat kan beter en wat gebeurt (nog) helemaal niet? Samen met Your Physical Coach hebben we besloten om in de beginfase voornamelijk ondersteuning te bieden bij de elementen waar duidelijk verbetering in mogelijk was. Omdat ze het leuk vonden om daarnaast ook zelf nog het een en ander te doen hebben we de elementen die al goed gingen aan hun over gelaten.

Maand 1

Een sterke basis neerzetten

In de eerste maand zijn we begonnen om alle huidige marketing-kanalen naar een goed nul-punt te brengen. We hebben een paar aanpassingen aan de bestaande website gedaan, de website snelheid verbetert en de social media profielen een upgrade gegeven. Dit is belangrijk, want succesvolle marketing begint bij een sterke basis.

Vervolgens was het plan om de marketing efforts stap voor stap te vergroten.

De eerste campagne

Om Your Physical Coach in contact te brengen met nieuwe potentiële klanten hebben we een eerste marketing campagne uitgerold: Een ebook! Hiervoor hebben we een allereerst het ebook ontwikkelt in samenwerking met Ronald en Nicolette, hebben we een landingspagina opgezet waar het ebook kan worden gedownload en hebben we ervoor gezorgd dat de landingspagina vanuit verschillende punten (website én social media) kan worden bereikt. In een maand tijd is dit ebook maar liefst 75 keer gedownload en zijn hier twee intake-gesprekken uit voortgekomen. Geen slecht begin!

Maand 2: Blogs & video’s

In de tweede maand zijn we actief aan de slag gegaan met blogs. Sommige blogs zijn volledig geschreven, voor andere blogs hebben we bijbehorende video’s geschoten. Zo hebben we een groepsles video, diverse stretch video’s en meer gefilmd en ge-edit.

Nu is er regelmaat ontstaan, is het verkeer naar de website enorm gestegen en heeft Your Physical Coach een podium gekregen om de kennis te delen met het publiek.

Maand 3: Advertenties

In maand 3 gaan we naast de blogs ook online advertenties plaatsen. Het doel hiervan is om het bereik van Your Physical Coach nóg meer te vergroten, meer website verkeer te genereren en op die manier meer leads te genereren.

En na de derde maand?

Tijdens de aftrap van het project hebben we een content compass opgesteld voor de eerste 3 maanden. Wat we hierna gaan doen staat dus nog niet vast, maar wordt bepaald aan de hand van de resultaten die we tot nu toe hebben behaald. Over enkele weken gaan we samen met Your Physical Coach invulling aan de volgende 3 maanden geven. Wij kijken ernaar uit!

Wat vind Your Physical Coach tot nu toe van de samenwerking?

Projectlead: Maike Salakory

Wordt blij van content die raakt