.

Team Streethockey

website

Projectlead: Maike Salakory

Wordt blij van content die raakt

Een nieuwe website

Voor Team Streethockey hebben we de nieuwe website mogen ontwerpen én ontwikkelen. Wat was dit een geweldige opdracht! Kleuren, vormen, headers, teksten en meer: We kregen de ruimte om los te gaan en dat is te zien! De website heeft een speelse en energieke look gekregen die perfect bij Team Streethockey en haar doelgroep past. Het gebruik van enkele websitetrends van 2019 mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken. Lees hier hoe deze website tot stand is gekomen.

Stap 1: Brainstormsessie

We hebben het project afgetrapt met een brainstormsessie. Samen met Luuk en Leen van Team Streethockey hebben we in kaart gebracht wat de website moet kunnen, voor wie de website is bedoeld en wat de website moet uitstralen. Na anderhalf uur hadden wij een compleet beeld van wat er moest gebeuren, en zijn we verder gegaan met stap 2.

Stap 2: Kleurpaletten en persona’s

Team Streethockey wist wel wat ze graag wilden uitstralen, maar had hier nog geen beeld bij. Daarom zijn we, voordat we ook maar iets hebben ontworpen, begonnen met het vinden van het juiste kleurenpalet. We hebben twee kleurpaletten uitgewerkt, waarbij de keuze al snel hierop viel:

kleurschema kleurpalet bepalen

Dit kleurschema bleek ook het beste aan te sluiten bij de customer persona’s van Team Streethockey. Meer informatie over customer persona’s vind je hier.

Stap 3: De customer journey

Hoe bewegen bezoekers zich door de website en hoe kunnen we hier visuele ondersteuning in bieden? We hebben de toekomstige website volledig in kaart gebracht voordat we zijn begonnen met het webdesign.

Stap 4: Het webdesign

Bij het ontwerpen van een nieuwe website beginnen wij altijd met het ontwerp van de homepagina. Dit is de fundering van de hele website. Dit wil zeggen dat elementen die op de homepagina staan, zoals bepaalde vormen, lettertypes en kleuren, op de gehele website terugkomen. Hierdoor ontstaat een samenhangende website met een duidelijk verhaal. Het is dus belangrijk dat de homepagina staat als een huis, voordat vervolgpagina’s worden ontworpen.

In het geval van Team Streethockey waren belangrijke terugkerende elementen de blobs (wisselende organische vormen), andere organische vormen (zie de golvende balk bovenaan de vervolgpagina’s en kleurverloop (de footer). Toen het homepagina design akkoord was hebben we de vervolgpagina’s ontworpen.

 

Stap 5: De ontwikkeling

Zodra de homepagina en vervolgpagina’s waren ontworpen is Max aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de websites. Als het ontwerp staat als een huis verloopt deze fase meestal zonder problemen. Bij Team Streethockey kregen we echter te maken met een hele nieuwe uitdaging: Het ontwikkelen van de blobs. Zoals je op de website kunt zien verschijnen deze blobs willekeurig op de website. Dat was een hele klus, maar wel een ontzettend leuke uitdaging voor ons.

Stap 6: Finetuning

Voordat de website online ging hebben wij en Team Streethockey de website volledig onder de loep genomen. Kloppen alle pagina’s, werken alle links, kloppen de verhoudingen? Zo kwamen we erachter dat sommige blobs niet helemaal juist werden getoond. Maar het bleek ook beter te werken om de volgorde van informatie op de homepagina te wijzigen. Soms moet je de website eerst in z’n geheel zien om dit soort beslissingen te kunnen nemen. We hebben een kleine 3 dagen de tijd genomen om alle wijzigingen door te voeren en toen ging de website live!

team streethockey webdesign - Another Concept in Elst

Stap 7: De workshop

Wij sluiten alle website projecten af met een workshop: Werken met WordPress. Wij willen namelijk dat iedereen aanpassingen kan doen aan zijn of haar website. Maike heeft 2 uur de tijd genomen om de belangrijkste functies binnen hun website te bespreken. Nu kunnen ze zelf aan de slag met het plaatsen van blogs, het toevoegen van producten in WooCommerce of het toevoegen van pagina’s. En voor grotere klusjes kunnen ze natuurlijk altijd bij Another Concept terecht.

Stap 8: Een duidelijke marketing strategie

Een website zoals deze is natuurlijk geweldig, maar levert alleen iets op als er ook mee gewerkt wordt. Daarom hebben wij voor Team Streethockey ook een marketingstrategie voor de aankomende maanden uitgewerkt. We zullen dus nog veel van ze te zien krijgen!

 

Team Streethockey over de samenwerking