succesvolle website - Another Concept

Wat maakt een website succesvol?

Blog door Max

Websites en online marketing zijn mijn ding

Tegenwoordig heeft iedereen een eigen website. Of je nu je eigen zaak hebt of een hobby die je wilt delen met anderen via het internet; een website is er zo. Maar wat zorgt er nou voor dat een website succesvol wordt? Draait het om techniek, uiterlijk of een combinatie van beiden? In deze blog gaan we dieper in op de dingen die jouw website succesvol maken.

De juiste informatie voor de juiste taken

Laten we beginnen bij het begin. Heb je wel helemaal scherp waarom gebruikers jouw website bezoeken? Waarschijnlijk willen ze een aantal taken zo snel en gemakkelijk mogelijk uitvoeren. Dit kan van alles zijn! Een reservering maken, een afspraak boeken of misschien alleen informatie inwinnen. Het is daarom extra belangrijk dat jouw website benaderd vanuit de wensen van jouw websitegebruikers.

Bij de uit te voeren taken van gebruikers komt natuurlijk een hoop informatie kijken. Het is belangrijk om deze informatie op een logische manier in te delen vanuit het perspectief van jouw ideale gebruiker. Een gebruiker ervaart jouw bedrijf, beroep of diensten op een andere manier dan dat dit in jouw hoofd zit. Een handige manier om erachter te komen hoe jouw gebruiker de informatie ingedeeld ziet is een een usability test genaamd card sorting. 

Stuur je gebruikers met de juiste navigatie

Nu je informatie helemaal op orde hebt, is het tijd om dit achter aan navigatie te hangen. Prop niet alles in één hoofdnavigatie, maar zoek navigatie-elementen uit en gebruik deze waar nodig. Zet je belangrijkste items in de hoofdnavigatie en gebruik footernavigatie voor minder belangrijke items. Daarnaast kan je on-page navigatie gebruiken 0m onderliggende pagina’s weer te geven.

Maak het visueel

Mensen zijn visueel ingesteld! Maak daar dus gebruik van. Zorg voor de juiste mix van beeld en tekst. Hierdoor wek je de juiste interesse en houd je de aandacht er goed bij. Met goed uitgedachte en duidelijke teksten kan je je gebruiker voorzien van de juiste informatie.

Calls-to-action en eindbestemmingen

Zoals we in het begin van de blog al aangaven, is het belangrijk dat gebruikers hun gewenste taak kunnen uitvoeren op jouw website. Dit kan je mooi uitoefenen door gebruik te maken van calls-to-action, zoals buttons. Deze CTA’s gaan er voor zorgen dat de gebruiker op de juiste eindbestemming komt en de taak succesvol uitvoert. En als gebruikers taken succesvol uit kunnen voeren, maar dat jouw website ook succesvol!

In het kort is het erg belangrijk om jouw website in elkaar te zetten voor je gebruiker. Denk goed na over de informatie en taken die je jouw gebruiker wilt vinden en laat je niet leiden door het beeld dat jij over jouw website en bedrijf hebt. Ben je benieuwd of jouw website goed werkt voor jouw gebruiker? Voer een usability test uit in samenwerking met Another Concept.

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst