creatieve mindset

Hoe kom ik in een creatieve mindset?

Blog door Max

Websites en online marketing zijn mijn ding

Bij creativiteit denken mensen al snel aan kunst, muziek of vormgevers, maar creativiteit komt voor in allerlei vormen. Een goede creatieve mindset kan natuurlijk ook gebruikt worden bij het zoeken naar een passende oplossing voor een saai probleem. Maar hoe kom je in een creatieve mindset?

Gebruik je omgeving

Een grote valkuil bij een gebrek aan creativiteit is het feit dat je al snel te veel focust op het probleem. Een handige tip om dat te verbreken is om je omgeving in te schakelen. Dit kan je opvatten in de breedste zin van het woord. Je omgeving bestaat uit je collega’s, het kantoor, het parkje aan de overkant of je oma.

Bespreek het probleem met iemand die er juist veel verstand van heeft of met iemand die er totaal geen verstand van heeft. Je creativiteit gaat opbloeien doordat je andere inzichten krijgt of doordat je het probleem in de basis uit moet leggen aan een ander.

Benader het probleem van een andere kant

Ja ja, iedereen zegt het: denk “outside of the box”. Maar het werkt wel, hoor! Het probleem benaderen van een andere kant kan je bijvoorbeeld doen door te werken met een methode als “De Superheld” of “Directe analogie”.

In onze nieuwsbrief wordt er meer verteld over deze technieken en hoe je deze het beste kan toepassen.

Schrijf je in

Stop er gewoon mee

Ik hoor het je al zeggen: “Ik ben bezig met een probleem (op een creatieve manier) op te lossen, waarom zou ik er mee stoppen?”. Je moet het werk soms even links laten liggen, omdat je tunnelvisie krijgt. En van tunnelvisie wordt niemand creatief.

Leg het werk even naast je neer. Richt je op iets anders of ga een stukje lopen (dat is ook weer goed voor je 😉 ). Omdat je nu met andere dingen bezig bent, zie je misschien oplossingen die je eerst niet zag.

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst