Asterisk Another Concept

1 mei, 2019

Hoe kies je pakkende afbeeldingen?

Blog door

Max

Websites, Facebook en instagram staan tegenwoordig helemaal vol met afbeeldingen. Deze afbeeldingen zijn meestal ondersteunend aan de blog, tekst of caption waar ze bijhoren, maar soms vergeten we hoe groot de invloed is van deze afbeeldingen. 

De afbeelding is het eerste wat de aandacht trekt en deze zorgt er vaak voor of de bezoeker blijft hangen of weer doorscrollt. Daarom is het belangrijk om een goede en pakkende afbeelding te kiezen. Maar hoe herken je pakkende afbeeldingen?

Kies een relevante afbeelding

Begin bij het begin, kies een relevante afbeelding. Het is heel verleidelijk om foto’s uit die ene gave fotoshoot van het kantoor te hergebruiken, maar dit gaat je niet altijd helpen. Kies daarom een foto die het onderwerp van de tekst duidelijk weergeeft.

Maak oogcontact

Mensen zijn aangetrokken tot andere mensen, dat is iets wat we zeker weten. Dit kan je natuurlijk ook heel goed toepassen op jouw afbeeldingkeuze. Mensen voelen zich snel aangetrokken tot ogen of wanneer het lijkt alsof er naar je gekeken wordt. Daarom zijn pakkende afbeeldingen vaak foto’s waarin een persoon naar de camera kijkt. Het “oogcontact” met de foto valt direct op en daarmee valt jouw post ook direct op.

Geef je pakkende afbeeldingen een visuele boost

Iedere afbeelding kan natuurlijk ook een visuele boost krijgen. Dit kan je doen in de vorm van grafische vormen of een kleine kop over het onderwerp van je post. Wil je mensen in actie krijgen met je afbeelding en post? Gebruik dan een opvallende kleur, zoals oranje, geel of rood. Let wel op dat je niet te veel afwijkt van jouw huisstijl.