Asterisk Another Concept

23 april, 2019

Instagram stories: Zo maak je ze interessant voor je volgers

Blog door

Max

Instagram stories: een leuke en interactieve manier van communiceren met je volgers! Als je stories op de juiste manier gebruikt kan het je Instagram-account een enorme boost geven. Je moet alleen even weten hoe je het doet en wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn Instagram stories?

Instagram stories, het posten van afbeeldingen en video’s die samen een ‘verhaal’ vormen, vind je bovenaan het thuisscherm in de Instagram app. Terwijl gewone Instagram foto’s en -video’s blijven staan tot je ze weghaalt, verdwijnen stories na 24 uur.

Je kan je stories ook als hoogtepunten opslaan. Op deze manier kan je je stories een langere levensduur geven.

Vertel van begin tot het eind

Stories zijn er voor storytelling, dus vertel vooral jouw verhaal. Zorg dat jouw verhaal een heldere boodschap bevat met een begin en een eind. Sluit af met een duidelijke call-to-action (CTA). Verwijs je kijkers naar de link in je bio, naar de nieuwe post op je tijdlijn, vraag om een reactie of verzin iets anders; zolang je het maar interactief houdt. Je hoeft overigens niet altijd letterlijk een verhaal te vertellen, met jouw gezicht op camera. Je kunt ook op een verhalende manier foto’s plaatsen of andere video’s maken.

Trek de aandacht met een spel of quiz

Instagram stories bieden veel mogelijkheden om te interacteren met je volgers en andere kijkers. Zo kun je polls, vragen, vermeldingen van andere Instagrammers, like meters en meer toevoegen aan je story. Speel hier eens mee en kijk wat aanslaat bij jouw publiek. Hoe dan ook, het is een leuke manier om je volgers beter te leren kennen en zij jou!

Meer bereik met hashtags, vermeldingen en locaties

Je stories zijn beschikbaar voor je volgers en kunnen, als je een groot bereik hebt, worden getoond in de “ontdekken” tool van Instagram. Om het bereik van je stories te vergroten kun je een aantal dingen doen:

  • Gebruik hashtags: Net als onder de “gewone” Instagram posts kun je relevante hashtags toevoegen aan je stories om meer mensen te bereiken
  • Plaats vermeldingen: Gaat je story over een andere Instagrammer of een bedrijf? Vermeld dit account dan ook in je story! (@accountnaam). Grote kans dat ze jouw story weer reposten in hun eigen verhaallijn.
  • Vermeld je locatie: Door je locatie te taggen in je story wordt deze story toegankelijker voor Instagrammers in de buurt

Behind the scenes

Wie wil er niet zien wat er zich achter de schermen afspeelt? Iedereen wil wel weten hoe een merk/bedrijf succesvol wordt! Voor een unieke kijk op je merk, je succes en je weg naar dit succes te geven kun je als merk je geloofwaardigheid en toegevoegde waarde enorm vergroten. Behind The Scenes Marketing is een mooie manier om je als ondernemer of bedrijf te onderscheiden.

Benieuwd naar het beste moment om content te posten op Instagram? Lees onze blog: de beste dagen en tijden om te posten op instagram