hoe gebruik je WordPress plugins - Another Concept

Hoe gebruik ik WordPress plugins?

Blog door Max

Websites en online marketing zijn mijn ding

WordPress is één van de meest gebruikte systemen om websites te beheren. Het systeem kan door iedereen gebruikt worden, of je nu zelf een simpele website bouwt met een (gekocht) template of op maat gemaakte websites maakt met WordPress als core (zoals wij dat doen). Om jouw WordPress nog veelzijdiger te maken, worden er vaak plugins gebruikt voor extra functies. Maar hoe werken die plugins nou precies?

De basics van plugins

De basis van plugingebruik is simpel; je wilt jouw website meer functionaliteit geven. Dit kan in de vorm van een analytics plugin, een gave afbeeldingen slider of een contactformulier.

Het gebruik is net zo simpel. Via het menu-item “Plugins”, kan je op “Nieuwe plugin toevoegen” klikken en er verschijnt een bak met gratis plugins, klaar voor gebruik.

Daarnaast is het ook mogelijk om premium plugins te kopen bij ontwikkelaars. In deze gevallen zit er vaak een handleiding bij, want iedere plugin is anders.

Updates

Plugins worden niet gemaakt door dezelfde makers als WordPress zelf. Dit houdt in dat er voor iedere WordPress update ook een aparte update is voor de plugins die zijn geïnstalleerd. Het is daarom belangrijk om altijd te letten op nieuwe updates van plugins (en ook van WordPress). Update je deze niet, dan kan dit zorgen voor beveiligingsgaten in jouw website.

Tip voor het updaten: Update eerst WordPress en daarna alle plugins. WordPress laat altijd de updates van plugins zien aan de hand van de huidige versie van WordPress.

Niet teveel tegelijkertijd

Plugins zijn erg handig en kunnen jouw website net dat kleine beetje extra geven ten opzichte van jouw concurrenten. Maar let op dat er geen overkill aan plugins op jouw website wordt geïnstalleerd. Door het gebruik van een plugin ben je altijd afhankelijk van de ontwikkelaar van de plugin en moet je extra goed letten op alle updates en compatibiliteit met andere plugins.

Hoe gaan wij om met plugins?

Als je bij Another Concept je website laten ontwikkelen, krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met een mix van plugins. De ene helft ontwikkelen we zelf of we integreren de functionaliteiten direct in jouw website. De andere helft bestaat uit plugins waarvan wij denken dat deze de beste zijn op het gebied dat zij oplossen. Over het algemeen proberen wij zo min mogelijk WordPress plugins te gebruiken, om eventuele problemen met beveiliging of compatibiliteit te voorkomen.

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst