Asterisk Another Concept

8 april, 2019

Tip: waarom blijven leren belangrijk is

Blog door

Max

Bij Another Concept zitten we qua marketing en webdesign in een werkveld dat snel verandert. Voor ons is het dus heel belangrijk om constant op de hoogte te blijven van de laatste technieken. Maar welke voordelen heeft constant blijven leren nog meer?

Blijf relevant

In welk werkveld je je ook bevindt, overal blijven zaken zich ontwikkelen. Zorg jij ervoor dat je altijd bij bent en helemaal bent doorgeleerd? Mooi, dan zorg je er dus voor dat je altijd relevant blijft. Heb je het idee dat je hier en daar nog kunt bijschaven? Er zijn een heleboel manieren om relevant te blijven! Denk aan het lezen van vakartikelen of -blogs, het bijwonen van seminars of het volgen van online cursussen.

Leren voor creativiteit

Nieuwe dingen leren stimuleert creativiteit en een beetje extra creativiteit komt altijd van pas! Door connecties te maken tussen zaken die op het eerste oog ongerelateerd lijken, leer je om ruimer te denken. Creatief denken resulteert ook vaak in een positief gevoel. En hoe positiever jij in je werk staat, des te beter werk je wederom levert.

Ontdek nieuwe interesses

Leren kan op twee manieren. De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk om je te verdiepen in stof waar je al bekend mee bent. Hierdoor word je beter in je vak. Maar je kan ook de verbreding in gaan! Zo kan ik als webdeveloper steeds nieuwe technieken bijleren om websites te ontwikkelen, maar ik kan me bijvoorbeeld ook verdiepen in webdesign. Uiteindelijk komt het allebei de kwaliteit van mijn werk ten goede.

Sneller leren door leren

Het grootste voordeel van blijven leren (naast het feit dat je iets nieuws leert), is dat het alsmaar makkelijker wordt om te blijven leren. Door doorlopend nieuwe dingen te leren, neem je sneller stof tot je. Ben je een tijdje uit de running? Dan zul je merken dat leren je een stuk moeilijker afgaat.

Neem af en toe de tijd om iets te leren. Dat is niet alleen handig maar ook leuk én gezond!

Wij houden ook van leren en nog meer van kennis delen! Vandaar schrijven wij maandelijks blogs om deze kennis te delen. Bekijk de blogs hier!