Asterisk Another Concept

14 maart, 2019

3 Facebook KPI’s die je wilt meten

Blog door

Maike Salakory

Een succesvolle Facebookpagina zet je niet in 1 dag op. Een manier om ervoor te zorgen dat jouw Facebookpagina en het het succes dat je hiermee behaalt groeit, is om duidelijke Facebook KPI’s vast te stellen én te monitoren.

Wat zijn KPI’s ook alweer?

KPI’s (key performance indicators), de naam zegt het eigenlijk al, zijn variabelen om de prestaties van een bedrijf, merk of product in kaart te brengen. Ze worden gebruikt om het succes van het bedrijf in het algemeen te meten, of het succes van een bepaalde actie of campagne. KPI’s kunnen van alles zijn zoals websitebezoeken, ingevulde contactformulieren, ebook downloads of ingeplande afspraken.

3 belangrijke Facebook KPI’s

Er gebeurt een hoop op Facebook en er komt ook steeds meer bij. Hierdoor kan het soms verwarrend zijn waar je nou echt op moet letten als je wilt weten of jouw pagina succesvol is. Veel te snel wordt er alleen naar het aantal volgers van een pagina en likes op berichten gekeken. Maar dit zegt lang niet alles. Kijk daarom eens naar deze 3 Facebook KPI’s om een goed beeld van het succes van jouw pagina te krijgen.

Reacties onder berichten

Reacties zijn veel waardevoller dan een like. Als iemand een reactie achterlaat betekent dit namelijk dat hij of zij bewust met jouw bericht omgaat. Diegene neemt vervolgens de moeite om te laten weten hoe hij over jouw bericht denkt. Deze interactie is geweldig! Door actief met je reacties om te gaan kun je de band met deze mensen versterken en bouw je dus meer merkbinding op.

Berichten via messenger

Messenger wordt steeds belangrijker op Facebook. Het is voor jouw klanten een gemakkelijke manier om vragen te stellen of feedback achter te laten. Zorg ervoor dat je op tijd reageert en echt behulpzaam bent, je klanten zullen dit erg waarderen. Monitor eens hoeveel berichten jij binnenkrijgt en hoe vaak je mensen ook echt verder helpt. Dat geeft je heel veel inzicht in je eigen service.

Reviews

Reviews zijn voor ieder bedrijf ontzettend belangrijk. Hoe meer positieve reviews jouw bedrijf krijgt, des te betrouwbaarder kom je over. Dit kan je een heleboel klanten opleveren (of kosten als je het niet goed aanpakt. Meer daarover lees je in deze blog.) Houd je Facebook reviews bij om een goed beeld te krijgen van jouw marktpositie.

KPI’s kun (en moet) je voor ieder platform dat je gebruikt voor marketing meten. In deze blog staan bijvoorbeeld belangrijke KPI’s voor Instagram. Probeer eens verder te kijken dan het meest voor de hand liggende. Daar zit de waardevolle informatie meestal verstopt!