Asterisk Another Concept

20 februari, 2019

Belangrijke hashtag tips voor Instagram

Blog door

Max

Als je Instagram gebruikt kun je er niet aan ontkomen: hashtags. Niet alleen zijn ze leuk om te lezen en voegen iets extra’s toe aan je post. Maar ze hebben ook een hele belangrijke functie voor jouw bedrijf!

Wat is een hashtag eigenlijk?

Een Instagram hashtag is een woord of een zin bestaande uit letters en nummers voorgegaan door het symbool (#).

Instagram hashtags categoriseren inhoud. Door op een hashtag te klikken zie je een overzicht met allemaal verschillende berichten met dezelfde hashtag in het onderschrift. Voeg een hashtag toe aan je foto of video en iedereen die naar die specifieke hashtag zoekt zal deze te zien krijgen. Instagram maakte het recent mogelijk om niet alleen accounts te volgen maar ook hashtags.

Waarom zou ik überhaupt hashtags gebruiken?

Door hashtags te gebruiken bereik je een groter publiek. Hierdoor kunnen je posts meer likes en reacties krijgen, stijgt het aantal volgers van je pagina sneller en geef je jouw bedrijf dus ook de kans om te groeien. Wij adviseren daarom bij elk bericht dat je plaatst een bekende/wereldwijde hashtag te gebruiken. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Het enige wat wel belangrijk is dat je hashtag relevant moet zijn voor je post.

Hoe gebruik ik de juiste hashtag?

Bekijk als eerste je favoriete Instagram accounts en die van je concurrenten. Onderzoek wat ze doen met hashtags en hoe dit word ontvangen door hun doelgroep en volgers. Een goede hashtag is gedenkwaardig, uniek en relevant. Zorg dat ze makkelijk te onthouden zijn en maak ze niet te breed, zodat ze snel te vinden zijn.  Dit kan erg leuk zijn als je een nieuw product lanceert of een giveaway bekendmaakt en je wilt dat dit zich snel online verspreidt.

Maak een lijst met hashtags!

Het Instagram algoritme vindt het makkelijker om te categoriseren wat voor soort Instagram account je hebt en kan je zo makkelijker aanbevelen bij anderen, als je een aantal hashtags vaker gebruikt. Wij adviseren, dat je een lijst maakt voor de beste Instagram hashtags voor jou en daar wat verschillende groepjes van gaat maken. Gebruik een aantal van dezelfde tags, en wees daarnaast creatief, afhankelijk van het onderwerp waar je over post.

Creëer je eigen hashtag!

Durf je echt los te gaan? Maak je eigen hashtag! Als merk of bedrijf zijnde is het gebruiken van je eigen hashtag een goed idee. Door gebruik te maken van je eigen hashtag vergoot je de kans dat gebruikers jouw bedrijf of merk gaan associëren met een bepaalde categorie. Daarnaast zorgt het voor herkenning, als je onder iedere post je eigen hashtag gebruikt zullen gebruikers dit steeds vaker gaan opmerken. Dit zorgt ervoor dat jouw merknaam top-of-mind blijft. Verder kan een eigen hashtag zorgen voor een verzameling van content, mocht een gebruiker zoeken naar foto’s of video’s van jouw merk dan ziet hij onder de hashtag van jouw merk al jouw content en alle content van klanten die jouw product gebruiken en dat gefotografeerd hebben. Een eigen hashtag kan ook erg leuk zijn als je een nieuw product lanceert of een giveaway bekendmaakt en je wilt dat dit zich snel online verspreidt.

Tot slot

Het is belangrijk dat je de Instagram-hashtaglimiet in gedachten houdt. Instagram heeft een hashtag-limiet van 30 tags per bericht. Het hashtaglimiet zorgt ervoor dat de inhoud op Instagram relevant blijft en zo blijft het platform spam vrij. Content moet altijd relevant blijven en overeenkomen met jouw producten, diensten en bedrijf.

Benieuwd hoe je een perfecte caption schrijf bij de verzonnen hashtags? Lees onze blog: wat is een goede instagram caption?