Asterisk Another Concept

13 februari, 2019

Waarom brainstormsessies met je team zo belangrijk zijn

Blog door

Maike Salakory

Brainstormen is handig én leuk! Het verbeterd de groepsdynamiek van je team en levert vaak creatieve out of the box ideeën op. Bij Another Concept wordt regelmatig gebrainstormd. Over onze eigen marketing, websites voor klanten, de nieuwe opstelling van het kantoor en meer. Zit jij vast met een project, twijfel je over de juiste aanpak of ben je gewoon eens benieuwd naar ideeën van je team? Ga eens aan de slag met brainstormsessies!

Met wie kan ik het beste brainstormen?

Brainstormen doe je meestal om twee redenen: Je begint aan een nieuw project en wilt zoveel mogelijk ideeën verzamelen of je komt er even helemaal niet uit en wilt hulp van je team inschakelen. In beide gevallen geldt dat je vrijwel iedereen uit je bedrijf of team kunt vragen mee te brainstormen. Zo’n sessie is er namelijk voor bedoeld dat er nieuwe, creatieve ideeën naar voren komen. Ideeën waar jij misschien nog helemaal niet aan had gedacht! Bij Another Concept houden we meestal brainstormsessies met z’n allen. Dit betekent dat er marketeers, designers en developers om tafel gaan, ook al gaat het misschien helemaal niet over design. Zo geven we iedereen de ruimte om mee te denken en komen er vaak hele gave ideeën naar voren. Probeer het maar eens!

Regels tijdens brainstormsessies

Bijna iedereen kent de brainstormsessies wel waarbij je een uur met iedereen om tafel gaat zitten en er na een uur nog steeds geen resultaat is. Dat is zonde van je tijd en ook niet de bedoeling van een brainstormsessie. Daarom kan het geen kwaad om een aantal regels op te stellen voor je brainstormsessie:

  • Er zijn geen foute antwoorden. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk ideeën worden geopperd en iedereens antwoord serieus wordt genomen. Want een heel gek antwoord kan jou misschien wel weer op een idee brengen dat je veder helpt. Pas na de sessie ga je strepen. Wat past er niet bij mijn bedrijf of mijn klanten, wat is niet uitvoerbaar of wat heeft op dit moment geen prioriteit?
  • Laat iemand de brainstormsessie leiden. Een brainstormsessie kan al snel ontaarden in een meeting zonder structuur, waarbij iedereen door elkaar praat. Als je merkt dat je team snel onrustig wordt tijdens zo’n meeting kan het helpen om iemand aan te wijzen die de meeting leidt en ervoor zorgt dat het een efficiënte meeting wordt.
  • Creëer een natuurlijke setting. Brainstormen werkt het beste als iedereen zich comfortabel voelt. Creëer daarom een comfortabele en natuurlijke setting. Sta eens op van je bureaustoel en ga met z’n allen in de zithoek van je kantoor zitten, gebruik de vergaderruimte van je kantoor of ga naar buiten als je die mogelijkheid hebt.
  • Voorkom afleiding. Muziek, chips op tafel, mensen die constant naar het toilet gaan of koffie pakken; het zijn allemaal afleidingen. Schakel deze zo veel mogelijk uit om efficiënt te kunnen brainstormen.

Brainstormen bij Another Concept

Max, Rick en Thomas in actie. Zo ziet brainstormen bij Another Concept eruit!

Geïnteresseerd in een eigen brainstormsessie met ons? Neem contact op wij zijn er klaar voor!

brainstormsessies bij Another Concept