Website snelheid: een introductie

Blog door Max

Websites en online marketing zijn mijn ding

Hoe lang wacht jij totdat een website helemaal is geladen? Waarschijnlijk niet al te lang en daar is niks mis mee! Een snelle website is natuurlijk erg belangrijk. Als website-eigenaar wil je zo snel mogelijk informatie delen met jouw bezoekers en bezoekers willen zo snel mogelijk vinden wat ze zoeken!

De eerste indruk

Iedereen geeft tegenwoordig snel een oordeel en de laadtijd van jouw website is natuurlijk de eerste indruk die bezoekers van je hebben. Als je snel informatie kan laten zien, begint het websitebezoek al positief en ben je al op de helft!

U vraagt, wij draaien

Ik vroeg het me al af in de introductie: “Hoe lang wacht jij op een website?”. Want laten we eerlijk zijn, tegenwoordig verwachten we ook een beetje snelheid van onze computers, telefoons en internetverbinding. Het kan niet snel genoeg! En deze verwachting heeft natuurlijk ook invloed op websites. De helft van alle bezoekers verwacht dat de website geladen is binnen 2 seconden!

Een fijne ervaring

Websites worden in de meeste gevallen ontworpen met het pad van de gebruiker al in gedachte. Iedere stap, afbeelding en knop is volledig uitgedacht om de bezoekers de optimale ervaring te geven. Hierdoor kunnen bezoekers alles gemakkelijk vinden. Deze user experience gaat natuurlijk hand in hand met laadtijd, want hoe fijn is het als bezoekers iets gemakkelijk en snel kunnen vinden?!

Google houdt van snelheid

Daarnaast neemt de snelheid van jouw website ook nog een aantal vindbaarheid-voordelen met zich mee. Google is enorm fan van goed verzorgde websites en daar hoort snelheid natuurlijk ook bij. Daarom scoren snelle websites hoger dan trage websites.

Extra belangrijk voor webshops

Voor webshops is snelheid natuurlijk nog belangrijker. Vooral bij het bestelproces! Een snelle website geeft direct feedback of de betaal- of bestel-actie gelukt is. Als bezoekers niet weten waar ze aan toe zijn tijdens een betaling, is dit genoeg reden om nooit meer aankopen te doen via de webshop.

Binnenkort meer over de snelheid van jouw website!

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst