seo tips 2019 - Another Concept

Vindbaarheid in 2019: 5 SEO trends

Blog door Maike Salakory

Wordt blij van content die raakt

SEO is al langer niet meer zo een eenvoudig als het was. De ouderwetse linkbuilder die met een paar SEO-trucjes bovenaan denkt te komen, krijgt het steeds moeilijker. Zo ook in 2019. Dit en meer SEO trends voor 2019 nemen we in deze blog onder de loep.

Richt je op het grotere plaatje

seo trends 2019 - Another Concept

Wie wel eens een poging heeft gewaagd om te achterhalen welke Google update nou ook alweer bij welke SEO richtlijnen hoorde, is daar waarschijnlijk al vrij snel mee opgehouden. Google brengt tegenwoordig jaarlijks meerdere updates uit. Dit betekent niet dat je bij elke nieuwe update je volledige SEO strategische op de schop moet nemen. Google is eigenlijk gewoon aan het testen wat wel en wat niet werkt. Dit betekent dat jij je beter op het grotere plaatje kunt richten. Zorg voor een sterk platform met goede content, een goede gebruikservaring en een hoge autoriteit en geloofwaardigheid. Dit is waar jouw doelgroep op zit te wachten, en dus ook Google. Want de doelgroep is bij Google koning.

Keywords worden minder relevant

seo trends 2019 - Another Concept

Een aantal jaren geleden draaide SEO vooral om het zo vaak mogelijk verwerken van een zoekwoord in een tekst. Het liefst met zo veel mogelijk variaties van dit zoekwoord. Hoewel we deze trend al langer zien, weten we het in 2019 zeker: Dit heeft geen enkel nut meer. Google wordt steeds slimmer, wat betekent dat het de context van een tekst steeds beter kan interpreteren. Het is nu veel belangrijker om een goede tekst te schrijven in plaats van een tekst die vol staat met zoekwoorden. Dit is een stuk gebruiksvriendelijker. En daar houdt Google tegenwoordig heel erg van!

Scoren op voice-search

seo trends 2019 - Another Concept

Voice search mag in het rijtje van SEO trends voor 2019 zeker niet ontbreken. Voice search wordt steeds groter. Niet alleen op mobiel maar ook op andere smart devices zoals koptelefoons, horloges, muziekinstallaties, koffiezetapparaten en meer wordt steeds meer voice search geïntegreerd. Dit vraagt om een andere manier van content plaatsen. Ga maar eens bij jezelf na. Je verwoord een zoekopdracht waarschijnlijk heel anders wanneer je hem typt of uitspreekt. Gesproken zoekopdrachten zijn in de meeste gevallen namelijk directe vragen of opdrachten, terwijl een geschreven zoekopdracht vaak nog uit losse woorden bestaat. Het mooie aan een vraag of opdracht is dat je deze direct kunt beantwoorden in de website teksten. Het vraagt wel even om een andere SEO aanpak.

Aantrekken in plaats van verkopen

seo trends 2019 - Another Concept

Webshops probeerden lang om meer verkoop te genereren door een uitgebreid blog artikel te schrijven over het product, dat dan vervolgens linkt naar de productpagina. Hoewel de achterliggende gedachte niet slecht is, blijkt dit in de praktijk niet te werken. Bedenk dat blog berichten worden ingezet in de attract fase van je marketing, terwijl de verkoop in de close fase plaatsvindt. De kans is dus klein dat een lezer van het blog artikel het artikel op dat moment ook zal kopen. Hij is bezig met informeren. Wat betekent dit concreet? SEO is een tool die je wilt gebruiken om mensen aan te trekken, niet om te verkopen. Spits je content hierop toe en gebruik binnen de convert en close fase andere marketing tools.

Alt-teksten worden nog belangrijker

seo trends 2019 - Another Concept

Steeds vaker worden de Google zoekresultaten op een mobiel voorzien van een afbeelding naast het zoekresultaat. Het blijkt dat dit een stuk gebruiksvriendelijker is dan alleen tekst, omdat het de lezer een betere context biedt. Hij kan veel sneller zien of het resultaat wel of niet relevant is. Op desktop is deze functie nog niet beschikbaar, maar het lijkt erop dat dit in 2019 wel gaat komen. Het is nu dus belangrijker dan ooit om je afbeeldingen te voorzien van goede alt-teksten!

Dit zijn 5 SEO trends die volgens ons de wereld van online vindbaarheid flink gaan opschudden. Wil je weten hoe jouw SEO er anno 2019 voorstaat of ben je benieuwd welke SEO trends er nog meer zijn?

Plan een brainstorm sessie in met Maike

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst