Yoast SEO plugin - Another Concept

Yoast SEO: de magische 300

Blog door Maike Salakory

Wordt blij van content die raakt

Tijdens mijn stage ontdekte ik voor het eerst de plugin Yoast SEO. Een geweldig hulpje voor de beginnende én gevorderde online tekstschrijver. Keurig volgde ik alle regels die Yoast mij vertelde op, die optimale vindbaarheid leek mij wel wat. Ook na mijn stage heb ik deze plugin niet losgelaten. Sterker nog, ik raad hem al onze klanten die zelf aan de slag gaan met het schrijven van teksten sterk aan. Toch krijg ik steeds vaker die ene vraag van klanten die ik mij zelf ook steeds meer begon af te vragen tijdens en na mijn stage: “Die 300 woorden, moet dat nou echt altijd?” Het antwoord is simpel: Nee, dat moet niet altijd. Maar voordat we met zijn allen de magische 300 woorden overboord gooien wil ik daar graag nog iets meer over kwijt.

Kwantiteit vs. kwaliteit

Het klopt inderdaad dat Google teksten met minimaal 300 woorden een betere SEO-score toekent dan teksten met minder woorden. Maar kwantiteit gaat nooit boven kwaliteit. Google is door de jaren heen steeds slimmer geworden en had al snel door dat menig marketeer en blogschrijver teksten volstouwde met zoveel mogelijk zoekwoorden en tekst, om zo hoog mogelijk in de zoekresulaten te komen staan. Om te voorkomen dat het internet een grote brei met niet-relevante en onsamenhangende teksten wordt is Google zelf gaan letten op de kwaliteit van onze teksten. Schrijf dus niet omdat je moet schrijven, maar schrijf hetgeen dat je moet schrijven. Niet meer en niet minder. Verwerk daarnaast nog een aantal relevante zoekwoorden in je tekst. Gegarandeerd dat jouw online vindbaarheid verbetert!

A blog a day keeps the SEO-doctor away

Toch kan het geen kwaad om enkele pagina’s op jouw website te vullen met 300 woorden. In de meeste gevallen is dat ook geen probleem. Een “over ons” pagina met 300 woorden is doorgaans snel geschreven en de een of andere informatiepagina op je website mag in de meeste gevallen ook niet ontbreken. Kom je er echt niet uit? Dan is bloggen een slimme en leuke oplossing! Schrijf blogs over nieuwtjes en tips rondom jouw bedrijf en diensten. Deze zijn niet alleen leuk om te lezen voor de bezoekers van je website, maar voorkomen bovendien dat jouw website vol komt te staan met teksten die simpelweg moeten vullen. Nu heb je alle lange tekst onder één dak staan, in de rubriek blogs. Ben je niet zo handig in het schrijven van blogs of kom je er niet aan toe? Wij kunnen jou helpen! 

Waar kun je de magische 300 beter vermijden?

Er zijn ook een aantal pagina’s op jouw website waar je in geen enkel geval 300 woorden aan vuil moet maken. Een contactpagina met 300 woorden? Veel te onoverzichtelijk voor bezoekers van je website! Begin met een zin of twee die bezoekers aanspoort om contact met je op te nemen. Houd het verder bij de essentiële informatie zoals naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres. Ook een home-pagina wordt al snel te vol met 300 woorden tekst, al is dat sterk afhankelijk van het design en de functie van jouw website.

Al met al blijft Yoast SEO een geweldige ondersteuning voor iedere gebruiker van een wordpress website. De richtlijnen van Yoast gaan echter niet altijd boven onze eigen inzichten en logica. Vraag jezelf altijd af of iedere zin in de tekst iets toevoegt aan je verhaal. Is dat niet zo? Schrappen!

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst